Alla kurser
FAS
LabOra

4

October

Kunddag för FAS och LabOra

StockholmEn dag fylld med nyheter, fördjupning och möten. Vi visar hur det blir enklare att arbeta i programmen, hjälper dig att skapa rutiner, delar med oss av tips och tricks, och berättar om vår nya programserie. Och inte minst, du kommer att träffa deltagare från många andra församlingar och pastorat!
Mer information

6

October

Kunddag för FAS och LabOra

LundEn dag fylld med nyheter, fördjupning och möten. Vi visar hur det blir enklare att arbeta i programmen, hjälper dig att skapa rutiner, delar med oss av tips och tricks, och berättar om vår nya programserie. Och inte minst, du kommer att träffa deltagare från många andra församlingar och pastorat!
Mer information

11

October

FAS Kyrkogård grundkurs

MalmöVitec Samfundssystem inbjuder till en tvådagars grundkurs med datorövningar där dag 1 (11 okt) ägnas åt gravboken och dag 2 (12 okt) åt gravskötsel. Välj om du vill gå en eller två dagar, men vi rekommenderar att du går båda för att få ett helhetsperspektiv. Ta tillfället i akt att få lära dig mycket av de möjligheter som FAS Kyrkogård erbjuder!
Mer information

12

October

FAS Reskontra - Leverantörsreskontra

WebinarOBS! NYTT DATUM! Tidigare datum 12 september
Vitec Samfundssystem inbjuder till en kurs i FAS Reskontra. Vi tittar på grunduppgifter som styr arbetet och ger tips som kan underlätta den dagliga hanteringen av församlingen/pastoratets leverantörsfakturor. Vi går bl a igenom hur man kan registrerar fakturor, hanterar betalningar, gör avstämningar mm.Kursen hålls som ett "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

13

October

FAS Elektronisk faktura

WebinarOBS! NYTT DATUM!  Tidigare datum 13 september
Vitec Samfundssystem inbjuder till en kurs i FAS Elektronisk faktura. Vi går igenom ankomstregistreringen i FAS Reskontra, alla handläggningsstegen i FAS Elektronisk faktura samt ger tips för att kunna få ett effektivt flöde av leverantörsfakturorna. Kursen hålls som webinar, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

18

October

LabOra ACTA - Fördjupningskurs

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en fördjupningskurs i det helt webbaserade LabOra ACTA. Vi går djupare in i diariesystemet, där du får flera olika sätt att diarieföra och kan anpassa systemet för att passa er verksamhet. Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

18

October

LabOra Anläggning grund

WebinarVitec Samfundssystem bjuder in till ett inspirationswebbinarium för dig som vill komma igång med LabOra Anläggning.  Kursen hålls som ”Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

19

October

FAS Bokning grundkurs

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en grundkurs i det helt webbaserade FAS Bokning. Vi går igenom alla delar i bokningssystemet från att registrera bokningar till fakturering och rapporter, appar samt kopplingar till Reskontra och Kyrkogård. Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

20

October

LabOra Medarbetaren - Fördjupning administratör

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en fortsättningskurs för administratörer i det helt webbaserade LabOra Medarbetaren. På kursen fokuserar vi på användarrollerna, skillnaden mellan kontakt och användare och vilka funktioner som finns för dig som administratör i Medarbetaren Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

25

October

TID - Användare

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en kurs för användaren i webbsystemet TID. Vi tittar på hur man som användare bl a redovisar sin tid, särredovisar, hanterar sin ledighet/frånvaro och hur man lägger in sin reseräkning och sina utlägg. Kursen hålls som ”Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

25

October

TID - Chef

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en kurs för chefen/arbetsledaren med personalansvar i webbsystemet TID. Vi tittar på hur man som chef/granskare bl a hanterar arbetstidsplanering, tilldelar schema, lägger ut beredning och hanterar frånvaroanmälan. Vi går också igenom hur granskning/godkännande av tider, frånvaro mm hanteras. Kursen hålls som ”Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

26

October

FAS Bokning - Fördjupning för administratörer

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en kortare kurs för administratören i FAS Bokning. Vi går igenom de allmänna inställningarna, tittar på FAS Användare och behörigheter, ger tips om hanteringen kring GDPR m.m. Vi ger också tips om arbetssätt/policy som kan effektivisera den dagliga hanteringen av bokningarna.Kursen hålls som “Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

26

October

FAS Reskontra - Kundreskontra

WebinarOBS! NYTT DATUM! Tidigare datum 19 september
Vitec Samfundssystem inbjuder till en kurs i FAS Reskontra. Vi tittar på grunduppgifter som styr arbetet och ger tips som kan underlätta den dagliga hanteringen av församlingen/pastoratets kundfakturor. Vi går bl a igenom hur man kan automatskapa fakturor, hantera betalningar, göra avstämningar mm.Kursen hålls som ett "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår
Mer informationAnmälan

27

October

LabOra Lön - Fördjupning och arbeta effektivt

WebinarArbetar du redan i LabOra Lön och vill lära dig smarta genvägar och effektiva arbetssätt för AB-anställda är detta webbinaret för dig. Vad betyder personkortet? Vad används logghistoriken till? Varför och var skapar du grupper och lägger du till medarbetare i gruppen ? Vilka är för- nackdelarna med digital tidredovisning? Detta och en del annat kommer vi att gå igenom under webbinaret. Önskar du fördjupade kunskaper om förtroendevalda och övriga arvodister hänvisar vi till webbinaret - Hantera Förtroendevalda och Uppdragstagare, Torsdag 29 september.
Mer informationAnmälan

1

November

FAS - Lön fördjupning, del 1

WebinarVitec samfundssystem inbjuder till fördjupningskurs i FAS Lön. I denna utbildning riktar vi in oss på AB-anställda, för övriga anställningskategorier hänvisar vi till webbinaret "Hantera Förtroendevalda och Uppdragstagare". I del 1 fokuserar vi på personinställningarna - hur de påverkar i olika situationer som löneberedning, anställningsbevis, inrapporteringar mm. Vi tar upp frågor som hur och när man ska använda flera befattningar. Vi går också igenom vad man bör tänka på vid ändring av anställningsform och vad som påverkar semesteruppgifterna. Kursen hålls som "Webbinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. OBS! Kursen är uppdelad i två halvdagar där del 2 går onsdag 2 november kl 13.00-16.00. Separat anmälan till del 2 krävs. Det går utmärkt att anmäla sig till respektive del men i del 2 kan hänvisning till genomgångar i del 1 förekomma.
Mer informationAnmälan

2

November

FAS - Lön fördjupning del 2

WebinarVitec samfundssystem inbjuder till fördjupningskurs i FAS Lön. I denna utbildning riktar vi in oss på AB-anställda, för övriga anställningskategorier hänvisar vi till webbinaret "Hantera Förtroendevalda och Uppdragstagare". I del 2 fokuserar vi på löneberedningen - Hantering av återkrav, de olika beräknngarna vid karensavdrag, när ändrar jag periodreferens samt mycket annat matnyttigt. Vi tittar även in i löeartsregistret och dess möjigheter samt på AGI rapoorten och övriga standardrapporter. Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. OBS! Kursen är uppdelad i två halvdagar där del 1 går tisdag1 november kl 09.00-12.00. Separat anmälan till del 1 krävs. Det går utmärkt att anmäla sig till respektive del men i del 1 kan hänvisning till genomgångar i del 2 förekomma.
Mer informationAnmälan

10

November

LabOra Karta - Grundkurs

StockholmVitec Samfundssystem inbjuder till en kurs i LabOra Karta - grundkurs. Lär dig hur du har maximal nytta av din karta. På kursen går vi igenom grundläggande funktioner såsom sökningar, utskrifter och redigering av kartan.
Mer informationAnmälan

17

November

LabOra Medarbetaren - Fördjupning maxanvändare

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en fortsättningskurs i det helt webbaserade LabOra Medarbetaren. Vi går igenom vart och hur personuppgifter lagras, samt vad som krävs för att upprätthålla GDPR. Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

22

November

FAS Anläggning

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till kurs i FAS Anläggning. Här går vi igenom grunderna som styr arbetet i FAS Anläggning. Kursen hålls som "webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna och genomför övningar med belysande exempel.
Mer informationAnmälan

22

November

TID - Chef

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en kurs för chefen/arbetsledaren med personalansvar i webbsystemet TID. Vi tittar på hur man som chef/granskare bl a hanterar arbetstidsplanering, tilldelar schema, lägger ut beredning och hanterar frånvaroanmälan. Vi går också igenom hur granskning/godkännande av tider, frånvaro mm hanteras. Kursen hålls som ”Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

23

November

FAS Bokning - Rapporter och statistik

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till kurs anpassad speciellt för dig som arbetar med rapporter och statistik i FAS Bokning. Vi går igenom de standardrapporter som finns i programmet men visar även hur man kan bygga sina egna rapporter, både som listor och kalkylblad. Vi tipsar om hur man enklast får fram den statistik man önskar. Både den som varje år krävs in från församlingarna men vi visar även hur man kan få fram egna uppbyggda statistikmätpunkter och deltagarmallar. Kursen hålls som "Webinar" dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna.
Mer informationAnmälan

23

November

TID - Användare

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en kurs för användaren i webbsystemet TID. Vi tittar på hur man som användare bl a redovisar sin tid, särredovisar, hanterar sin ledighet/frånvaro och hur man lägger in sin reseräkning och sina utlägg. Kursen hålls som ”Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

24

November

FAS Kyrkogård - Gravskötsel

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till kurs i FAS Kyrkogård, Gravskötsel. Ta tillfället i akt att lära dig grunderna gällande gravskötsel. Kursen hålls som "webinar" dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Möjlighet till frågor och diskussion kommer självklart att finnas!
Mer informationAnmälan

29

November

LabOra Lön - Årsskifte samt Nyheter 2023

WebinarGenomgång av årsskiftesrutinera från början till slut. Vi börjar med året som gått - Vad har hänt och avslutar med vad som kommer på nya året. Däremellan går vi igenom Avstämningar, FOS-förfrågan, Pensionsrapportering via SKAPA, FORA och KPA samt semesterårsskifte med flera rutiner. Vi tar oss också igenom novemberstatistiken som ska lämnas in i mitten av december.
Mer informationAnmälan

29

November

Årsskifte i LabOra Ekonomi

WebinarWebbinaret för dig som är ny i LabOra Ekonomi och ska göra ditt första årsskifte eller för dig som vill repetera rutinerna
Mer informationAnmälan

30

November

LabOra Kundreskontra

WebinarVitec Samfundssystem bjuder in till en kurs i LabOra Kundreskontra. På kursen går vi igenom hur man arbetar med fakturering, kreditering, delkrediteringar samt inbetalningar. Kursen hålls som ”Webinar”, dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar samtidigt som personal från Vitec Samfundssystem visar funktionerna i systemet.
Mer informationAnmälan

30

November

Årsskifte i FAS lön med Nyheter 2023

WebinarVitec Samfundssystem bjuder in till ett webbinar med genomgång av årsskiftesrutinerna från början till slut i FAS Lön. Vi börjar med året som gått - Vad har hänt och avslutar med vad som kommer på nya året. Däremellan går vi igenom avstämning, FOS-förfrågan, pensionsrapporering via SKAPA, FORA KPA, semesterårsskfite med flera rutiner. Vi tar oss också igenom novemberstatistiken som ska vara inlämnad i mitten av december. En perfekt kursvariant för dig som inte kan ta dig till någon av våra kursorter!
Mer informationAnmälan

6

December

Årsskifte i FAS lön med nyheter 2023

WebinarVitec Samfundssystem bjuder in till ett webbinar med genomgång av årsskiftesrutinerna från början till slut i FAS Lön. Vi börjar med året som gått - Vad har hänt och avslutar med vad som kommer på nya året. Däremellan går vi igenom avstämning, FOS-förfrågan, pensionsrapportering vi a SKAPA, FORA, KPA semesterårsskfite med flera rutiner. Vi tar oss också ingenom novemberstatistiken som ska vara inlämnad i mitten av december. 
Mer informationAnmälan

7

December

LabOra Kyrkogård - Årsskifte

WebinarVitec Samfundssystem bjuder in till kursen Årsskifte i LabOra Kyrkogård. Vi går igenom årsskiftesrutinen med fasttidsavtal och löpande avtal.
Mer informationAnmälan

7

December

LabOra Lön - Årsskifte samt Nyheter 2023

WebinarGenomgång av årsskiftesrutinera från början till slut. Vi börjar med året som gått - Vad har hänt och avslutar med vad som kommer på nya året. Däremellan går vi igenom Avstämningar, FOS-förfrågan, Pensionsrapportering via SKAPA, FORA och KPA samt semesterårsskifte med flera rutiner. Vi tar oss också igenom novemberstatistiken som ska lämnas in i mitten av december.
Mer informationAnmälan

8

December

FAS Kyrkogård - Årsbearbetning

WebinarVitec Samfundssystem bjuder in till en utbildning i årsbearbetning i FAS Kyrkogård. Kursen hålls som webbinarium d.v.s. deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Möjlighet till frågor och diskussion kommer självklart att finnas!
Mer informationAnmälan

13

December

LabOra Medarbetaren - Statistik

WebinarI denna kurs ger vi dig en grundlig genomgång av statistiken och vad du skall tänka på när du bokar förrättningar.
Mer informationAnmälan

14

December

LabOra ACTA - Grundkurs

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till en grundkurs i det helt webbaserade LabOra ACTA. Vi går igenom alla delar i diariesystem med start i administrationen för att få en djupare förståelse hur systemet är uppbyggt och vilka funktioner som finns att använda. Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan

15

December

FAS Diarie grundkurs

WebinarVitec Samfundssystem inbjuder till grundkurs i diarieföring. Under kursen går vi igenom både praktiska tips och regler för diarieföring samt hur du registrerar och hanterar informationen i FAS Diarie. Vi visar hur FAS Diarie är anpassat efter klassificeringsstruktur som började gälla 1 januari 2018. Kursen hålls som "Webinar", dvs deltagarna sitter på plats hos sig själva framför en dator, tittar på skärmen och lyssnar på kursledaren som visar funktionerna. Möjlighet till frågor och diskussion kommer givetvis att finnas! Inga övningar ingår.
Mer informationAnmälan